Siklósnagyfalu

Letölthető dokumentumok, űrlapok

Önkormányzat

polgármester

  •     Bizonyára már sok Siklósnagyfalui és volt településünk lakója várta ennek a honlapnak a megjelenését, hiszen ez rólunk szól, múltunkról, de leginkább jelenünkről és jövőnkről.
  •     Annak, aki még nem ismerné Siklósnagyfalut, elöljáróban essék néhány szó arról, hogy mit kell tudnia egy látogatónak falunkról.
  •     Siklósnagyfalu község Baranya megye kis zsák településeihez tartozik. Pécstől 50 km-re az 58-as főközlekedési út mentén helyezkedik el. Lakosságának száma 470 fő, mely évről évre gyarapszik.
  •     Községünk Siklós- Villány- Nagyharsány- Beremend között helyezkedik el sok kis településsel körülölelten.

Szűkebb lakókörnyezet mindennapjait és ünnepeit erősen befolyásolta és meghatározta a római katolikus vallás és cigány nemzetiség évszázados jelenléte. Ez az erős kötődés segített a mai napig megtartani úgy a vallást és a hitet, mint az nemzetiségi- etnikai hovatartozás tudatát. nemzetiségi hagyományápolás fontos az itt élő emberek számára a mostani időkben is, hisz jó érzéssel tölt el bennünket, és szívesen nézzük népviseletbe öltözött öregjeinket és örülünk annak, hogy még mindig sikeresen működnek hagyományápoló szakköreink és különböző műhelyfoglalkozásaink. A földrajzi fekvésnek köszönhetően földjeinknek jó a minősége, termőképessége, s ez biztos megélhetést nyújt megművelőinek. A régóta jól működő intézményeink: körjegyzőségünk, egészségházunk, művelődési házunk, óvodánk, tagiskolánk több évtizede alapot adnak fiataljaink továbbtanulásának. Siklósnagyfalu mindig központi szerepet játszott a kistelepülésünk életében, színvonalas szolgáltatást biztosítva így a lakosság számára. Az infrastrukturális ellátások: vezetékes víz, telefon, villany, , utak, járdák, szemétszállítás a település majd minden részén igénybe vehetők, ami nem lenne elérhető a vállalkozások adóerő képessége nélkül. Csak a leírtak fejlesztésével érhető el községünk fenntartható fejlődése, a fiatalok helyben való letelepedésének biztosítása, munkahelyek teremtése és a lakosságszám növelése Kérek minden kedves olvasót aki weblapunkra téved, hogy szenteljen egy kis figyelmet ránk és ha megtetszett mindaz, amit itt látott és olvasott, látogasson el hozzánk ide Baranya megye déli csücskébe, erre a kellemes, mediterrán vidékre. Kosztics József Siklósnagyfalu Község polgármester